PROJECT

Woningbouw

Advies dakopbouw bestaande woning

Queenstraat te Lent

Wanneer :
Medio 2009

Waar :
fam. Rosenberg, Queenstraat 76 n Lent

Opdrachtgever :
Teken- / Adviesbureau Thijssen in Wijchen

Werkzaamheden:
Meedenken in lichtgewicht draagconstructie voor een tweelaagse dakopbouw als uitbreiding op een bestaand woonhuis. Het (deels) uitdetailleren van het prefab systeem.

Vaak voldoet bij nieuwbouw de bestaande constructie net aan het draagvermogen zoals gesteld in het bouwbesluit. In de bestaande constructie is dan ook weinig (rest)capaciteit om nog bijvoorbeeld een extra bouwlaag te kunnen dragen.

Om toch 2 bouwlagen extra aan te brengen op de bestaande constructie is creativiteit om gewicht te besparen een must. Naast het ontwerpen van de draagconstructie van de extra bouwlagen heeft de constructeur ook de taak om de bestaande constructie te toetsen op de gewichtstoename van de betreffende uitbreiding. De architect vertaalt dit alles op zijn tekeningen, die als uitgangspunt dienen voor het werk van de bouwkundig aannemer.

Door de bouwkundig aannemer (van Vulpen uit Wijchen) werd al snel gedacht aan prefab. Mede doordat er weinig ruimte was op locatie om spullen op te slaan (binnen stedelijk).

In de bijlage enkele foto’s uit eigen werk.