PROJECT

Woningbouw

Nieuwbouw woonhuis

Boulevard Noord te Egmond aan Zee

Wanneer :
Begin 2016

Waar :
Boulevard Noord 73 (vlak aan de kust) in Egmond aan Zee

Opdrachtgever :
Aannemersbedrijf C. Nelis Bouw & Ontwikkeling BV. (www.cnelis.nl)

Werkzaamheden :
Hoofdconstructeur van de fundatie-, beton-, staal-, en houtconstructie van het nieuwbouw appartementengebouw.

Het project kent enige bijzonderheden zoals het bouwen aan de kust, in de duinen op rondkorrelig (duin)zand. Ook de wind stuwdrukken zijn vrij fors aan de kust. In het ontwerp is er daarom voor gekozen om de dragende wanden uit te voeren in gewapend betonnen binnenbladen van d= 120mm.

Onder het gebouw is een parkeerkelder met een lift tot aan de derde verdieping. De lift fungeert als stabiliteitskern in het (x,y) stabiliteit van het gebouw. De dragende gewapende wanden fungeren als wandschijven tbv. de stabiliteit.

De keldervloer is een in situ gewapend betonnen vloer. De verschillende verdiepingsvloeren zijn breedplaatvloeren voorzien van geïntegreerde stalen vloerligger(s) om te fungeren als zwevende lijnondersteuning. De balkons zijn aan de vloer aanéén gestort en vervolgens thermisch ingepakt in verband met de koudebrug.

De bovenwapening in de vloeren is zoveel mogelijk over de geïntegreerde stalen ligger(s) heen geplaatst. Echter in sommige gevallen is ervoor gekozen om de bovenwapening, met name nabij de uitkragende balkons, door het lijf van de stalen geïntegreerde ligger(s) heen te doen.

In de bijlage enkele foto’s met bronvermelding. De overige foto’s zijn gemaakt door C. Nelis Bouw & Ontwikkeling BV.