PROJECT

Utiliteit

Nieuwbouw kantoorgebouw

Kerkenbos 12e straat te Nijmegen

Wanneer :
Medio 2008

Waar :
Kerkenbos 12e straat in Nijmegen

Opdrachtgever :
ir. Ton Langbroek architekten BV. in Beuningen (www.langbroekarchitekten.nl)

Werkzaamheden :
Hoofdconstructeur van de fundatie-, staal-, beton-, en steenconstructie van het nieuwbouw kantorenverzamelgebouw. De slappe ondergrond is hierbij een belangrijk punt van aandacht. Dit komt doordat wordt gebouwd op een gedempte vijver.

We hebben ervoor gekozen om de stabiliteitskern en wandschijven niet in gewapend beton uit te voeren, maar in kalkzandsteen lijmwerk. Er zijn verschillende kalkzandsteenkwaliteiten van CS12 t/m CS20 toegepast in het constructieve ontwerp.

De prefab voorgespannen kanaalplaatvloeren kennen grote overspanningen en daardoor grotere hoekverdraaiingen nabij de oplegging. Ook is rekening gehouden met het excentrisch opleggen van de prefab vloeren op de kalkzandsteen lijmwerkwanden.

Het gebouw is een kantorenverzamelgebouw, wat extra aandacht voor de brandbeheersbaarheid vroeg. In dit project moeten de brandcompartiment scheidingen ten minste 60 min. WBDBO bezitten. Ter plaatse van de voorgevel is een stalen vakwerk portaal geïntegreerd om het bovenliggend metselwerk en de vloeren op te kunnen vangen.

In de bijlage enkele foto’s uit eigen werk.