PROJECT

Utiliteit

Nieuwbouw TOTAL

Industriepark Medel te Tiel

Wanneer :
Medio 2009

Waar :
De Prinsenhof 2 “Industriepark Medel” in Tiel

Opdrachtgever :
H. van Dijkhuizen olie en benzinehandel in Tiel (www.hvandijkhuizen.nl)

Werkzaamheden :
Hoofd- en detailconstructeur van de fundatie, staal- en betonconstructie van het nieuwbouw voornemen van een shopgebouw, luifeloverkapping, vloeistofdichte betonvloeren en de bedrijfshal voorzien van kantoorruimte(n). De project-architect was Intex (zie ook www.intexarchitecten.nl).

In de bedrijfshal is een inpandige brandwerende bunker ontworpen waar smeeroliën tot een bepaald aantal m³ kunnen worden opgeslagen. De futuristische wand loopt deels door en over de twee gebouwen (shopgebouw en bedrijfshal) heen. In verband met brandcompartimentering is de futuristische wand voorzien van breekkoppelingen die in geval van een brandcalamiteit af kunnen breken.

De luifel van het tankstation is voorzien van een forse uitkraging. De verplaatsing/zakking aan het eind van het overstek moet binnen de perken gehouden te worden.

De vloer van het tankstation is een puntvormig ondersteunde monoliet gewapende vloeistofdichte betonvloer (op prefab betonpalen). De vloeistofdichte vloer van het tankstation is KIWA gecertificeerd. Ook de begane grondvloer van de bedrijfshal is als vloeistofdichte vloer ontworpen.

De bedrijfshal kent grote overspanningen van ca. 30m¹. Dit is opgelost door. honingraatliggers toe te passen, zodat de grote overspanningen van het dak gehaald kunnen worden.

In de bijlage enkele foto’s uit eigen werk.